Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji bölümünde doktorlarımız tarafından koroner anjiyografi tetkikiniz yapılacaktır. Bilmeniz gereken durumlar aşağıda özetlenmiştir.

Koroner Anjiyografi Öncesi :

  1. Koroner anjiyografi kasık bölgesinden bir tel vasıtasıyla girilip kalp damarlarına ilaç verilip film çekilmesi işlemidir.
  2. Bu işlemle kalp damarlarınızdaki daralma ve tıkanmalar tespit edilmektedir.
  3. Koroner anjiyografi işlemi nispeten düşük riskli bir işlem olsa da işlem sırasında 1000 de 1-2 oranında ölüm, damar yırtılması, kalp krizi, kalp durması ve felç gibi komplikasyonlar gelişebilmektedir.
  4. Hastaneye gelmeden önce iki taraflı kasık bölgenizi traş ederek, banyonuzu yapınız.
  5. Hastanede yatış işlemleriniz yapılarak anjio programına alınacaksınız.
  6. Eğer varsa; daha önce verilmiş anjio raporu, tetkikleri veya kullandığınız ilaçlan yanınızda getirirseniz sağlığınızla ilgili sorulacak sorulara daha çabuk cevap verebilirsiniz.
  7. Koroner Anjiyografi hazırlıklarınız doktor ve hemşirelerimiz tarafından yapılacaktır. (EKG, kan tahlilleri, sakinleştirici iğne)
  8. Yatış işlemlerine yardımcı olmak üzere yanınızda bir kişi getirebilirsiniz.
  9. Hastaneye gelirken güvenlik açısından mümkünse para ve ziynet eşyalarınızı yanınızda getirmeyiniz.
  10. Gerektiğinde serum ve ilaç vermek için damar kateteri sol kolunuza takılacak ve bu kateter taburcu olana kadar kolunuzda kalacaktır.
  11. Anjiyo laboratuarına indirilmeden önce özel bir önlük ve kep giyilecek, gözlük, takma (protez) diş/damak ve takılarınızı çıkaracaksınız.
  12. Anjiyografi laboratuarında, kasık bölgesi anestezik madde ile uyuşturulacak bu sayede işlemle ilgili hiç acı duymayacaksınız.
  13. Koroner Anjiografi işlemi 10-15 dakikada tamamlanır.
  14. İşlem sonrası odanızda veya Koroner Yoğun Bakım Ünitesinde 1 gün takip edileceksiniz.
  15. Eğer damar yapınız normalse 6-7 saat sonra kasık bölgenizdeki kum torbası alınacaktır.

Koroner Anjiyografi Sonrası :

  1. Anjiyo bölgesinde kızarıklık, morarma ve küçük şişmeler olabilir. Bunlar birkaç gün içerisinde geçecektir. Bu bölgede yumurta büyüklüğünde ve daha büyük şişmeler olursa doktorunuza başvurunuz.
  2. Koroner anjiyo yapıldıktan sonra 24 saat boyunca sıcak duş veya banyodan kaçının.
  3. En az beş gün zorlayıcı hareketler yapmayın.
  4. En az beş gün araba ve ayakla ilgili makine kullanmayın.
  5. En az iki gün günde 2,5 litreden fazla sıvı alın

Sağlıklı ve mutlu günler dileğiyle...

“Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.”

Site İstatistikleri

Kullanıcılar
2
Makaleler
30
Makale Görünüm Sayısı
272600
  • UYARI

      Web sitemizin içeriği doktor hakkında bilgi vermek ve ziyaretçileri bilgilendirmeye yöneliktir. Web sitemizin içeriği, asla kişisel teşhis ya da tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilmemelidir. Sitede ki bilgiler tıbbi teşhis, tedavi planı veya reçete özelliği taşımaz. Hastalıklarla ilgili en doğru bilgiyi sizi takip eden hekiminizden alabilirsiniz. Sitedeki bilgilerin yanlış anlaşılması veya kullanılması nedeniyle doğabilecek tıbbi veya yasal problemlerden dolayı site yapımcıları sorumlu tutulamaz. Bu siteyi ziyaret edenler bunu kabul etmiş sayılacaktır.

    Devamını oku...